Zippo lighter med gravering

En Zippo lighter med gravering er en enestående mulighed for at give en personlig gave til ham eller hende, der er vilde med den ikoniske, vindtætte og driftssikre amerikanske stormlighter. Der tilmed kan fås i en mange forskellige versioner med flotte udsmykninger. Se det store udvalg af Zippo lightere herunder, som du kan få graveret på hos udvalgte danske webshops. Og læs mere efter oversigten om Zippo, og hvordan du finder den rigtige lighter til den, du vil begave med en graveret model.

Pris - slider
Pris - inputs
DKK
DKK
Zippo lighter med gravering

Zippo High Polish Chrome

Zippo lighter med gravering

Zippo Black Flex Neck Utility Lighter

Zippo lighter med gravering

Zippo Lighter 1937 Vintage

Zippo lighter med gravering

Zippo Lighter Black Ice

Zippo lighter med gravering

Zippo lighter Brun taske

Zippo lighter med gravering

Zippo Lighter Brush

Zippo lighter med gravering

Zippo Lighter Brushed Brass

Zippo lighter med gravering

Zippo Lighter Chrome

Zippo lighter med gravering

Zippo Lighter Elektriker

Zippo lighter med gravering

Zippo Lighter High Polish Brass

Zippo lighter med gravering

Zippo lighter High Polish Rose Gold

Zippo lighter med gravering

Zippo lighter Maler

Zippo lighter med gravering

Zippo Lighter Murer

Zippo lighter med gravering

Zippo Lighter Satin Chrome

Zippo lighter med gravering

Zippo Lighter Smed

Zippo lighter med gravering

Zippo Lighter taske sort

Zippo lighter med gravering

Zippo lighter Tømrer

Zippo lighter med gravering

Zippo Lighter Venetian Brass

Zippo lighter med gravering

Zippo lighter Venetian Chrome

Zippo lighter med gravering

Zippo lighter Vintage Chrome

Zippo lighter med gravering

Zippo Lighter Vintage High Polish Brass

Zippo lighter med gravering

Zippo Lighter Vintage Messing

Zippo lighter med gravering

Zippo Lighter VVS

Zippo lighter med gravering

Zippo Ligther Black Matte

Zippo lighter med gravering

Zippo Ligthere 1941 Replica

Zippo lighter med gravering

Zippo Silver Flex Neck Utility Lighter

Henter...

Gavelandets guide til at give en Zippo lighter med gravering

Der er ingen tvivl om, at rygning medfører mange sundhedsmæssige risici. Men for dem, der ryger, handler det ikke kun om vanen, men også om livsstil og oplevelse. For mange rygere er lighteren derfor en essentiel del af denne oplevelse. En lighter er ikke bare et redskab, men et personligt tilbehør, der ofte bæres med stolthed og værdsættes for sin funktionalitet og design.

Derfor kan en Zippo lighter med gravering være en fantastisk gaveidé til en ryger. Zippo-lighteren er kendt for sin pålidelighed og det ikoniske design, der har gjort den til et samlerobjekt og et symbol på stil. Med en personlig gravering kan du gøre gaven endnu mere unik og meningsfuld. Og dermed give en gave, der skiller sig ud og bliver husket. Samt giver brugeren den helt rigtige oplevelse – og påmindelse om dig – hver gang lighteren bliver brugt.

Men netop på grund af Zippo lighterens store popularitet og et design, som indbyder til at blive udsmykket, findes der et righoldigt og stort udvalg af Zippo lightere på markedet. Enten i den klassiske, rå version. Eller med alle mulighed påtryk og påsatte eller udstansede udsmykninger.

Populariteten har også gjort Zippo lighteren eftertragtet at kopiere. Så ser du dig ikke for, får du måske valgt en billige kopi, der slet ikke lever op til de forventninger, som Zippo lighteren helt naturligt giver hos modtageren.

Så det er ikke helt så enkelt at finde den rigtige Zippo lighter, som det måske kunne lyde. Men følger du de anvisninger og den fremgangsmåde, som vi giver dig i denne guide til at købe Zippo lightere med gravering som gave, kommer du meget nemmere – og mere rigtigt – i mål.

Så læs med her, og vær sikker på, at du ender med at vælge den rigtige lighter til ham eller hende, du gerne vil give en personlig gave.

 

Historien om Zippo lighteren

Men før vi dykker ned i, hvordan du finder den rigtige Zippo lighter med gravering at give i gave, får du lige historien om den ikoniske lighter. Og hvordan den er blevet så populær.

 

Manden og ideen bag

Zippo Manufacturing Company blev grundlagt i 1932 af George G. Blaisdell i byen Bradford i delstaten Pennsylvania i USA.

Blaisdell ønskede at skabe en lighter, der både var funktionel og stilfuld. Særligt var han inspireret af en østrigsk lighter, som var utrolig pålidelig. På grund af en særlig udformning af tændsatsen, kunne den tænde selv i kraftig vind. Men lighterens udseende var upraktisk, og det krævede to hænder at betjene den. Og den tynde metaloverflade blev nemt bulet.

Så ud fra det østrigske forbillede, begyndte Blaisdell at arbejde på sin egen version.

 

De første Zippo-lightere

Den første Zippo-lighter blev solgt i begyndelsen af 1933 til den formidable pris af 1,95 $ pr. styk. Den adskilte sig fra andre lightere på markedet både ved sit design, vindbeskyttelsen af flammen og muligheden for at betjene den med én hånd.

Navnet “Zippo” blev valgt, fordi Blaisdell godt kunne lide lyden af ordet “zipper” (lynlås) og ønskede et navn med en lignende klang. Så efter at have overvejet forskellige varianter, endte det med det navn, som lighteren kendes under i dag.

 

Zippo under Anden Verdenskrig

Under Anden Verdenskrig stoppede Zippo produktionen af lightere til civile og fokuserede i stedet på at levere lightere til de amerikanske soldater.

Disse lightere blev hurtigt populære blandt tropperne på grund af deres pålidelighed under alle vejrforhold. Det styrkede Zippos omdømme, og gjorde dem kendt for deres robuste og pålidelige lighter.

Det gav Zippo lighteren det ikoniske image, som den stadig har den dag i dag.

 

Tiden efter Anden Verdenskrig

Efter krigen vendte Zippo igen tilbage til at producere lighteren til det civile marked.

Her begyndte de at eksperimentere med forskellige design og udsmykninger. Og har siden introduceret en række specialudgaver til særlige lejligheder. Samt har samarbejdet gennem tiden med flere kunstnere, som hver er kommet med deres udsmykning til den verdenskendte lighter.

Det har gjort Zippo lightere til samlerobjekter. Således omfatter verdens største samling af Zippo-lightere mere end 10.000 forskellige modeller fra lighterens snart 100-årige historie. Og siden starten er der blevet produceret mere end 600 millioner Zippo lightere. Så der er nok at samle på.

 

Zippo i dag

I dag er Zippo-lightere kendt over hele verden for deres høje kvalitet og dertil hørende livstidsgaranti. Firmaet producerer stadig lightere i Bradford, Pennsylvania, og tilbyder derudover også en bred vifte af knive og outdoor-udstyr, som de har tilkøbt hen over de seneste 30-40 år.

Udformningen af Zippo lighteren er dybest set den samme til denne dag, dog med nogle små forbedringer. Så ved at holde fast i de værdier, der gjorde dem berømte, har Zippo lighteren bevaret sin ikoniske status – og bliver næppe slået af pinden nogensinde.

Derfor er det at give en Zippo-lighter med gravering som gave ikke bare en praktisk foranstaltning. Det er også en gave med en rig historie og tradition. Og en bestemt stil.

 

Sådan finder du den rigtige Zippo lighter med gravering at give i gave

Har du tjekket udvalget af Zippo lightere, der kan fås med gravering i oversigten øverst på siden, er du allerede klar over, hvor mange forskellige udgaver, der findes.

De fås med forskellige motiver – enten påtrykte eller påsatte – i forskellige farver og metaller. Samt med forskellige muligheder for at få indgraveret både tekst, ikoner og udsmykninger.

Generelt er det sådan, at du enten kan vælge en ”rå” Zippo lighter uden udsmykning af nogen art. Eller en Zippo lighter med en eller anden form for udsmykning, gravering eller påtryk på ”forsiden” af lighteren.

”Bagsiden” er oftest rå og uden udsmykning. Det gør den velegnet til at påført en gravering af en eller anden slags.

Så når du skal finde den rigtige Zippo-lighter med gravering at give i gave, skal du både tage højde for, om og hvad der skal være for udsmykning på ”forsiden”. Og hvad der vil er relevant at få indgraveret på lighterens bagside.

 

Sådan finder du frem til den rigtige udsmykning på Zippo lighteren

Når du skal finde frem til, hvad modtageren vil værdsætte som udsmykning på forsiden af deres nye Zippo lighter med gravering, kan du f.eks. bruge denne fremgangsmåde:

 

1. Kend modtagerens stil og interesser

For at finde den perfekte personlige Zippo-lighter skal du først overveje modtagerens personlige stil og interesser. Tænk over følgende:

 • Personlighed: Er de til klassisk og tidløst design? Eller foretrækker de noget mere moderne og unikt? Eller er de mere til fest og farver?
 • Interesser: Har de nogen hobbyer eller passioner, som du kan tage udgangspunkt i? Der findes Zippo-lightere med motiver, der passer til næsten enhver interesse.
 • Uddannelse: Har modtageren en håndværksmæssig uddannelse, kan du også få Zippo lightere med gravering, der har motiver, som repræsenterer de forskellige håndværksfag som f.eks. tømrere, murere og smede. Det gør en Zippo lighter med gravering til en god svendegave.

 

2. Hvad skal modtageren bruge lighteren til

Det kan virke lidt underligt at overveje, hvad modtageren skal bruge lighteren til. Men de verdenskendte Zippo lightere er som allerede nævnt populære samleobjekter. Så undersøg om lighteren skal anvendes:

 • Til brug i hverdagen: Hvis lighteren skal bruges dagligt, kan det være formålstjenesteligt at vælge den klassiske model uden udsmykninger.
 • Som samleobjekt: Hvis du køber en Zippo lighter til en samler, bør du overveje at investere i en limited edition. Eller en model med en mere unik udsmykning.

 

3. Tjek at lighteren er ægte

Sørg for at købe fra en autoriseret forhandler for at sikre, at du får en ægte Zippo lighter. Det sikrer kvalitet og adgang til Zippo’s livstidsgaranti. Længere ned er en guide, der hjælper dig med at kende en ægte Zippo fra en kopi.

 

4. Indpakning og valg af tilbehør

En flot indpakning gør gaven endnu mere speciel. Og et sortiment af tilbehør, fremtidssikrer lighteren for modtageren. Overvej derfor:

 • Gaveæske: Mange Zippo-lightere kommer i elegante gaveæsker, der passer til lighteren, og gør dem klar til at forære væk.
 • Tilbehør: Tilkøb tilbehør som ekstra væger, flint og Zippo-brændstof for at fuldende gaven. Så er den altid klar til brug. Og den holder længere, når modtageren bruger originalt tilbehør.

 

Hvordan finder du den rigtige indgravering til Zippo lighteren

Men hvad skal der så stå på Zippo lighteren? Og skal der i det hele taget stå noget? Eller skal du hellere vælge at få indgraveret f.eks. en smiley, et firkløver, en studenterhue eller et andet symbol, som giver mening for modtageren. Eller måske begge dele.

Det kræver, du ser nærmere på modtagerens stil, anledningen for gaven, og det personlige budskab, du ønsker at formidle. På den måde kan du skabe en unik og meningsfuld gave, der vil blive værdsat i mange år fremover. F.eks. ved at følge disse trin:

 

1. Kend modtagerens smag og stil

Før du vælger en gravering, er det vigtigt at tage højde for modtagerens personlige smag og stil. Så lige som med designet og udsmykningen på ”forsiden” af lighteren, bør du overveje, om modtageren er til:

 • En stor eller lille gravering: Fortrækker modtageren en lille gravering – som f.eks. deres initialer? Eller må graveringen god fylde noget mere på ”bagsiden” af lighteren?
 • Det simple eller det detaljerede: Vil modtageren sætte pris på en simpel stil på graveringen. Eller kan de lide mere detaljerede og udsmykkende mønstre?

 

2. Overvej anledningen

En indgravering er en nem måde at tilpasse gaven til den specifikke anledning, der f.eks. kan gives ved:

 • Fødselsdage: Indgraver modtagerens navn og fødselsdag.
 • Jubilæer: Tilføj jubilæumsdatoen og eventuelt et hædrende budskab.
 • Mindeværdige begivenheder: Markér en særlig begivenhed med en dato og begivenhedens navn.

 

3. Personlige budskaber

En personlig besked kan gøre graveringen endnu mere betydningsfuld:

 • Navn eller initialer med et lille ikon: En klassisk, elegant og enkelt mulighed.
 • Kort besked: En kort besked som “Elsker dig” eller “For evigt din” giver et lille kram på afstand.
 • Citat eller motto: Et yndlingscitat eller motto, der betyder noget særligt for modtageren.

 

4. Grafiske elementer

Overvej at inkludere grafiske elementer for at gøre graveringen mere unik:

 • Symboler: Hjerter, stjerner, eller andre symboler, der har en særlig betydning.
 • Monogram: En elegant mulighed, der kombinerer initialerne i et unikt design.
 • Illustrationer: Små illustrationer eller ikoner, der afspejler modtagerens interesser, som f.eks. en node til en musikelsker.

 

5. Placering af graveringen

Placeringen af graveringen på lighteren kan påvirke dens udseende og læsbarheden af det, der er graveret:

 • Bunden: Den mest populære placering, er den nederste del af lighteren. Den giver samtidig god plads til graveringen – og eventuelt tilhørende udsmykning.
 • Låget: En mere unik placering er toppen af lighteren. Den del som udgør låget. Til gengæld er der mindre plads.
 • Begge steder: Ses kun meget sjældent, lige som det sjældent tilbydes på nettet.

 

6. Den rigtige skrifttype

Skrifttypen spiller en stor rolle for det endelige udseende af graveringen:

 • Klassisk: Serif-skrifttyper som Times New Roman giver et traditionelt og elegant udseende.
 • Moderne: Sans-serif skrifttyper som Arial eller Verdana giver et rent og moderne look.
 • Dekorativ: Kalligrafi- eller script-skrifttyper kan tilføje et personligt og håndskrevet udseende.

 

Kopi-Zippo’er – bagsiden af den store popularitet

Desværre har den store popularitet, som Zippo lighteren har fået, åbnet op for en opfattende kopiproduktion af lightere, der ligner de originale på en prik. De fås dog oftest med helt andre påtryk eller påsatte udsmykninger end de originale. Og så er der en række punkter, hvor kopisterne oftest sjusker eller har overset detaljer.

Så ved du, hvad du skal se efter, er det nemt at kende en ægte Zippo lighter fra en kopi ved at tjekke:

 • Zippo-logo på indsatsen – En ægte Zippo-lighter har altid Zippo-logoet præget på indsatsen. Her vil du også finde et datostempel, der angiver produktionsmåned og år. Samt en advarselstekst på bagsiden om, at børn skal holdes uden for rækkevidde af børn. Særligt datostemplet er et kendetegn, som kopierne ofte ikke har. På ægte Zippo-lightere passer indsatsen desuden perfekt i skallen, og er nem at tage ud og sætte i igen. En kopi har tit en indsats, der er vanskeligere at fjerne eller indsætte.
 • Kvaliteten af hængslet – Hængslet på en ægte Zippo-lighter er robust og af høj kvalitet. Det skal åbne og lukke med en tydelig, glat bevægelse og den karakteristiske “klik”-lyd. Hængslet på kopier er ofte slapt eller løst, og mangler den samme præcision i bevægelsen. Og oftest også den rigtige lyd.
 • Tændsatsen – som holder vægen og flinten, skal have Zippo-logoet præget på siden.
 • Lyden – Når du åbner og lukker en ægte Zippo-lighter, vil du høre den karakteristiske “klik”-lyd. Denne lyd er unik for Zippo, og svær at efterligne præcist i kopier.
 • Flammen – Flammen på en ægte Zippo-lighter er stabil og konstant, selv i kraftig modvind. Hvis flammen er svag, ustabil eller svær at holde tændt, kan det være et tegn på, at du har fat i en kopi.
 • Garanti – Ægte Zippo-lightere sælges altid med livstidsgaranti. Hvis du køber en lighter, der ikke har denne garanti, er det sandsynligvis en kopi. Zippo tilbyder reparation eller udskiftning af alle deres produkter, uanset alder.
 • Autoriserede forhandlere – Køb altid din Zippo-lighter hos en autoriseret forhandler. Autoriserede forhandlere sikrer, at du får et ægte produkt, og tilbyder ofte support og service, hvis der skulle opstå problemer.

 

Er du klar til at skabe en personlig Zippo lighter, du kan give i gave?

Nu ved du en hel masse om Zippo lightere, som du sikkert ikke anede. Og har fået en masse gode ideer til, hvordan du vælger både udsmykning på forsiden af lighteren. Og indgravering på bagsiden. Samt hvordan du kan kende en ægte Zippo-lighter fra en kopi.

Så nu er det tid til at få brugt al din nye viden til at finde den Zippo lighter med gravering, du skal give i personlig gave til ham eller hende, du vil fejre.

Har du brug for et samlet overblik over, hvilke Zippo lightere der findes at vælge mellem for tiden? Og vil du gerne være sikker på at gøre en tryg og god handel på nettet?

Så rul op til produktoversigten øverst på siden. Her finder du Zippo lightere til gravering i et utal af design, udseender og stilarter, der sælges fra udvalgte danske webshops med høj kundetilfredshed, hurtig levering og god kundesupport.