Personlige plakater

Personlige plakater kan tilpasses på et hav af måder. Det gør dem til geniale personlige gaver til både ham og hende, uanset om det er gaven til en fødselsdag, et jubilæum eller et svendegilde. Se de mange forskellige personliggjorte plakater, du kan bestille online i oversigten nedenfor. Og læs guiden efter oversigten, hvor du får en smart strategi til at vælge den rigtige personlige plakat til den person og anledning, du skal fejre med en gave.

Pris - slider
Pris - inputs
DKK
DKK
Stjernehimmel plakater

Stjernehimmel plakat 42x60 cm (A2)

Stjernehimmel plakater

Dobbelt stjernehimmel Tavle A3 (30x42 cm)

Stjernehimmel plakater

Fuld side stjernehimmel 21x30cm (A4)

Stjernehimmel plakater

Stjerne himmel med former 21x30cm (A4)

Stjernehimmel plakater

Stjernehimmel med bykort 21x30cm (A4)

Stjernehimmel plakater

Trippel stjernehimmel Liggende 21x30 cm (A4)

Stjernehimmel plakater

Footprint stjernehimmel dobbelt Liggende 2...

Stjernehimmel plakater

Stjernehimmel med foto Liggende 21x30 cm (A4)

Stjernehimmel plakater

Footprint stjernehimmel 21x30cm (A4)

Stjernehimmel plakater

Fødselsstjernehimmel med foto Liggende 21x...

Henter...

Den store guide til at vælge personlige plakater

Personlige plakater er en fed måde at overraske folk på. For det giver dem noget at hænge op på væggen, der er skabt personligt til dem – og som måske udtrykker både deres holdninger, indstillinger og livsfilosofi. Eller knytter sig til det, de laver i deres hverdag. Eller holder de gode minder i live hver eneste dag.

 

Hvilke former for personlige plakater kan du vælge?

I praksis kan du gøre alle former for billeder, tegninger og budskaber til en personlig plakat, du kan give i gave. Det kræver kun, at du har billeder og tegninger i en tilpas høj opløsning – mange pixels og stor filstørrelse – eller har en korrekturlæst tekst, så du ikke giver en plakat med stavefejl på. Er det sådan en personlig plakat, du vil give i gave, gennemgår vi lidt senere i guiden, hvilke krav det stiller til det billede, du vil bruge.

Vil du gerne have lidt mere konkrete eksempler på personlige plakater, kan du enten rulle tilbage til oversigten ovenfor. Eller læse videre lige her:

Blandt de mest almindelige former for personlige plakater finder du bl.a.:

 • Stjernebilleder ved mindeværdige tidspunkter – Skab en stjernehimmel plakat med en bestemt stjernekonstellationen fra en specifik dato og lokation tilføjet en personlig tekst med navn og dato. F.eks. det stjernetegn modtageren er født i.
 • Bykort og kort over betydningsfulde steder – Lav en plakat med detaljerede kort over byer eller steder med særlig betydning for modtageren. Udover bynavnet kan du i nogle tilfælde have mulighed for at tilføje en personlig hilsen, modtagerens navn eller en særlig dato.
 • Sjove ordsprog og vendinger – Personlige plakater med sjove citater eller ordsprog inden for specifikke fagområder, hobbyer, dialekter eller andre relevante emner er altid en sjov gaveidé. Kan også fås personliggjort med modtagerens egne vendinger og talemåder.
 • Livsmottoer og inspirerende citater – Hvad får modtageren gennem hverdagen og livets svære stunder? Skab en plakat med modtagerens livsmottoer eller andre inspirerende citater, som giver mening for vedkommende. Eller måske mere skal ses som ironiske kommentarer til ham eller hende.
 • Typografiske plakater – Du kan også samle tekster, navne og andre ord og vendinger, som har en særlig betydning for modtageren, og få dem sat op i et spændende typografisk design med forskellige skrifttyper og -farver.
 • Familie- og vennekredse – Giv et illustreret stamtræ med billeder af alle modtagerens slægtninge. Eller med billeder af vennekredsen i modtagerens liv. Disse plakater giver oftest også mulighed for at inkludere navne og vigtige datoer – f.eks. fødsels- og dødsdatoer.
 • Rejseminder – Få trykt en plakat med personlige fotos og datoer for den seneste ferierejse. Og tilføj f.eks. et kort med rejseruter, vigtige steder som blev besøgt, datoerne for besøgene eller andre vigtige relationer til området.
 • Hobby- og interessespecifikke plakater – Få produceret personlige plakater, der afspejler den hobby eller passion, som modtageren har. F.eks. med billeder af musikinstrumenter, sportsgrene, bøger eller film, som modtageren går op i.
 • Personlige foto collager – Eller hvad med en plakat med en collage af personlige billeder med små tekster og citater, som har relation til modtageren.
 • Kunstneriske portrætter – Få lavet en plakat med håndtegnede eller digitalt skabte portrætter ud fra fotos af modtageren. Eller de familiemedlemmer, kæledyr og andre nære relationer, der betyder noget for vedkommende.
 • Mindesmærker – En anden mulig er at få lavet plakater, som mindes særlige begivenheder eller personer, der har haft en særlig betydning for modtageren. Plakaten kan f.eks. også inkludere datoer, navne og dedikationer, som har relation til mindet.
   

Det var bare nogle af mulighederne – som sagt kan du tage ethvert billede, enhver tegning og enhver tekst eller andet grafisk element og gøre til en plakat.

Forskellige typer personlige plakater

 

Hvad er et godt digitalt billede til en plakat

Har du taget et rigtigt godt billede af modtageren i en sjov, betydningsfuld eller helt tredje situation? Eller fundet en humoristisk tegning, der siger noget sjovt om modtageren eller det han eller hun laver? Eller måske fundet et flot billede på nettet, som du synes, du vil give vedkommende blæst op i stort format?

Hvordan sikrer du så, at billedet i det hele taget kan tåle at blive trykt i så stor forstørrelse. Og hvilke andre overvejelser skal du gøre? Det får du et godt bud på her:

 

Kvaliteten af billedet

Opløsningen, klarheden og lyset på det digitale billede er vigtigt, når billedet skal præsenteres i stor forstørrelse:

 • Opløsning: Kontroller at billedets opløsning er høj nok til den ønskede plakatstørrelse. Som tommelfingerregel bør billedet være på så mange pixels som muligt i længde og bredde, og filstørrelsen på billedet være så stor som muligt, for at du får det bedste resultat. En opløsning på flere tusinde pixels i bredde og højde, og en filstørrelse på mange MB har større chance for at give en flot plakat end et lille GIF-billede i lav opløsning.
 • Klarhed: Vær sikker på, at billedet ikke er sløret eller uskarpt, da dette vil forringe billedkvaliteten af den færdige plakat. Og oftest bliver uskarpheden tydeligere, når du forstørrer billedet op i plakatstørrelse.
 • Lysforhold: Sørg for at billedet er godt belyst. Undgå over- eller underbelyste fotos, da det kan være svært at korrigere i efterbehandlingen.

 

Format og komposition

Motivets placering på billedet i forhold til plakatens størrelsesforhold har oftest også stor betydning for oplevelsen med plakaten. Her skal du især overveje:

 • Beskæring: Overvej hvordan billedet skal beskæres for at passe til plakatens format. Vigtige elementer bør være centralt placeret, så de ikke skæres fra.
 • Baggrund: Tjek at baggrunden på billedet understøtter hovedmotivet og ikke distraherer. Overvej eventuelt at redigere baggrunden for et renere udtryk. F.eks. ved at gøre den mere diffus, så det kun er hovedmotivet, der står skarpt.
 • Format: Beslut dig for plakatens størrelse, format (f.eks. portræt eller landskab) og størrelsesforhold (meget aflang eller mere kvadratisk), og sikr dig, at billedet passer til, eller kan beskæres pænt til dette format.

 

Farve og stil

Plakatens farver og stil skal gerne passe til de omgivelser hos modtageren, hvor du forventer, plakaten bliver hængt op. Overvej derfor:

 • Farvepalet: Vurder om billedets farver passer til det rum, hvor plakaten skal hænge. Overvej eventuelt at justere farverne for at matche indretningen med et farvefilter.
 • Stil: Tjek, at billedets stil og stemning passer til den ønskede effekt af plakaten. En tegning kan for eksempel skabe en mere kunstnerisk eller legende vibe.
 • Grafisk effekt: I nogle tilfælde kan en typografisk effekt til plakaten bedre til ophængningsstedet. Overvej f.eks. at gøre et billede til en tegning, mosaik eller tilføje fotografiske effekter, forvrængning eller konvertere billedet til f.eks. doutone for at give det en mere vintageagtig stil.

Farve og stil på personlige plakater

 

De juridiske aspekter

Selv om det nok er de færreste, som kommer se din plakat, er det stadig dit ansvar, at du f.eks. ikke krænker tredjemands rettigheder, hvis du eksempelvis bruger et billede fra nettet. Så husk også at tjekke:

 • Ophavsret: Vær sikker på, at du har rettighederne til at bruge billedet eller tegningen, især hvis det er lavet af en anden kunstner eller fotograf.
 • Privatliv: Hvis plakaten indeholder billeder af personer, bør du have deres samtykke, især hvis plakaten skal vises frem i det offentlige rum eller gives til andre.

 

Trykmetode og materialer

Valget af trykmetode, papirtype og eventuel lakering har stor indflydelse på oplevelsen af plakatens kvalitet og udtryk:

 • Papirkvalitet: Vælg en høj kvalitet af papir eller lærred, der passer til billedets stil og den ønskede levetid for plakaten.
 • Trykmetode: Et professionelt digitaltrykt produkt trumfer altid eget hjemmeprint, fordi det giver den bedste kvalitet og holdbarhed. Du kan også vælge andre trykmetoder, som f.eks. et litografi eller tryk på lærred, hvis du ønsker at tilføje særlige effekter til plakaten.
 • Lakering: De fleste digitaltrykkeri tilbyder også at påføre lak på plakaten, så den få en skinnende overflade. Her kan du f.eks. vælge UV-lak for give plakaten en ekstra glansfuld overflade. Eller vælge kachering af plakaten for give den en mere mat, lidt sløret finish. Eller bruge partiellakering til at fremhæve vigtige elementer på plakaten – og enten kachere eller lade de andre områder være uden lak.

 

Glas og ramme

Vil du give plakaten et mere holdbart udtryk, og gøre det nemmere at hænge plakaten op – og dermed øge chancerne for at det rent faktisk bliver gjort – kan du også overveje:

 • Rammevalg: Vælg en ramme, der komplementerer både billedet og rummet, hvor plakaten skal hænge.
 • Glas: Beslut, om du vil have glas i rammen, og i så fald, om det skal være med UV-beskyttelse eller anti-reflekterende effekt.

 

Sådan finder du den perfekte personlige plakat

Kan du ikke helt finde ud af, hvad der er den perfekte personlige plakat, kan du med fordel følge denne trin for trin guide, for at afgrænse dine muligheder:

 • Overvej modtagerens interesser Tænk over personens hobbyer, passioner eller særlige interesser. Dette kan være alt fra musik og film til rejser og kunst, som kan være gode motiver til plakaten.
 • Tænk over vigtige begivenheder – Skal plakaten fejre vigtige livsbegivenheder eller milepæle for personen, såsom jubilæer, fødselsdage eller forfremmelser? Så findes der flere forskellige plakattyper, som er gode til det.
 • Stil og tema Hvad tror du, modtageren vil finde meningsfyldt at få for plakater, som han eller hun finder værdige til at hænge op i sit hjem. Skal det være stjernebilleder, bykort eller citater? Og er der en særlig kunstnerisk eller indretningsmæssig stil, der giver mening?
 • Søg inspiration online – Vil du selv skabe plakaten, kan du med fordel søge inspiration til layout, design og stilart på nettet. Visuelle sociale medier som f.eks. Pinterest eller Instagram kan være gode kilder til inspiration.
 • Personlig tilpasning – Når du har fundet en stil du tænker, modtageren kan lide, kan du begynde at tænke over hvordan du kan tilpasse plakaten. Hvilke personlige elementer og informationer giver mest mening at have med?
 • Vælg farver og skrifttyper – Vælg farver og skrifttyper, der afspejler modtagerens smag og passer ind i den pågældendes hjem. Tænk på, hvor plakaten skal hænge, og hvilke farver der vil komplementere rummet.
 • Bestil fra en pålidelig leverandør – Find en troværdig og pålidelig leverandør, der specialiserer sig i personlige plakater. Læs anmeldelser, og tjek deres portefølje for at sikre dig, at du får det, du forventer – og som passer til modtagerens smag, referencer og kvalitetsforventninger.
 • Tjek leveringstiden – Husk også, at der tit er længere leveringstid på personlige plakater. Så vent ikke med at bestille til sidste øjeblik.
 • Korrekturlæs og godkend designet – Før du godkender plakaten, skal du huske at korrekturlæst alle tekster (helst af en anden end dig selv) og godkende designet. Det er vigtigt at undgå fejl på den færdige plakat. For du må selv betale for at få lavet den om, hvis fejlen ligger hos dig selv.
 • Planlæg overrækkelsen – Overvej hvordan, og hvornår du vil give plakaten. Kan du gøre overrækkelsen til en del af oplevelsen, der er lige så mindeværdig som den plakat, du giver?

 

Find og bestil din personlige plakat-gave online i dag

At vælge og designe den perfekte personlige plakat kan være en både meget kreativ og givende proces, der giver dig mulighed for at skabe en gave, der virkelig taler til modtagerens hjerte.

Ved at tage højde for kvaliteten af billederne, tilpasse designet med personlige elementer, og eksperimentere med forskellige grafiske effekter, kan du skabe en plakat, der ikke kun er æstetisk tiltalende, men også bærer en dybere mening for modtageren. Husk at den endelige præsentation, inklusive valg af ramme og overrækkelse af gaven, spiller en stor rolle for, hvordan din plakat vil blive modtaget.

Nu da du er udstyret med viden om, hvordan du vælger og tilpasser den ideelle personlige plakat, er det tid til at omsætte alle dine ideer til handling. Rul op til produktoversigten øverst på siden for at udforske de mange muligheder, som der er for at realisere din vision. Og glæd dig til at se resultatet af dine anstrengelser, når modtageren får hængt den op hjemme hos sig selv.