Gavekurve

Umiddelbart virker en gavekurv måske nok som et let og hurtigt valg. Men giver du dig tid til at undersøge modtagerens præferencer og behov, kan du med en beskeden indsats lave din egen gavekurv. Så den fremstår både mere relevant, og får modtageren til at føle sig set og forstået. Du kan selvfølgelig også gå efter gavekurve fra nogle andre leverandører end de traditionelle. Tjek f.eks. de gavekurve, vi har samlet i oversigten nedenfor. Eller læs guiden til at sammensætte den bedste gavekurv nederst på siden.

Pris - slider
Pris - inputs
DKK
DKK
Gavekurve

Byg selv gavekurv

Gavekurve

Design selv en gavekurv

Gavekurve

Eksklusiv 'Tak' gavekurv med Amarone, Gin,...

Gavekurve

Eksklusiv gavekurv med Amarone, Gin, Øl og...

Gavekurve

Fars Dag Gavekurv - med 4 special-øl, grøn

Gavekurve

Fars dag gavekurv - med dyb og rig Panama ...

Gavekurve

Firmajulegave - send en julehilsen med øl ...

Gavekurve

Flot Gavekurv med Stauning Whisky KAOS &am...

Gavekurve

Flot Gavekurv med Stauning Whisky SMOKE &a...

Gavekurve

Gavekurv - 'Det kimer nu til julefest'

Gavekurve

Gavekurv - 'God bedring' gave med moussere...

Gavekurve

Gavekurv - 'God Bedring' med kaffe og chok...

Gavekurve

Gavekurv - 'Højt fra træets grønne top'

Gavekurve

Gavekurv - 'Juletræet med sin pynt'

Gavekurve

Gavekurv - 'juletræet med sin pynt'

Gavekurve

Gavekurv - 'Middag for to' m. dansk gourme...

Gavekurve

Gavekurv - 'Nu er det jul igen'

Gavekurve

Gavekurv - 'Tak' gave med gin, tonic og de...

Gavekurve

Gavekurv - 'TAK' gave med Gin, Tonic og kr...

Gavekurve

Gavekurv - 'TAK' gave med Moscato d'Asti, ...

Gavekurve

Gavekurv - 'TAK' gave med mousserende CAVA...

Gavekurve

Gavekurv - 'TAK' med italienske Rosé-boble...

Gavekurve

Gavekurv - 'tak' med spansk rødvin, Summer...

Gavekurve

Gavekurv - 'TAK' med sparkling Rosé og sød...

Gavekurve

Gavekurv - 'Til min søde mor'

Gavekurve

Gavekurv - 'TILLYKKE' gave med Gin, Tonic ...

Gavekurve

Gavekurv - 'TILLYKKE' gave med mousserende...

Gavekurve

Gavekurv - 'tillykke' med mousserende CAVA...

Gavekurve

Gavekurv - 'God bedring' -kurv m. lækkerier

Gavekurve

Gavekurv - 'tillykke' med spansk rødvin, S...

Gavekurve

Gavekurv - 'tillykke' med to flasker Cava,...

Gavekurve

Gavekurv - 'TILLYKKE' solskinskurv med gin...

Gavekurve

Gavekurv - 'You are the best' med specialø...

Gavekurve

Gavekurv - 3 Insel Baltic øl og lakrids

Gavekurve

Gavekurv - a heart of chocolate

Gavekurve

Gavekurv - a little sweet and liquorice

Gavekurve

Gavekurv - All the Best with Lemon

Gavekurve

Gavekurv - alt hvad hjertet begærer

Gavekurve

Gavekurv - årets 'påskeæg' til hende

Gavekurve

Gavekurv - Årets største julekurv med rødv...

Henter...

Guiden til at finde gavelandets bedste gavekurve

Du kender det sikkert godt, når du får en gavekurv. Det er da rart, men det virker samtidig lidt som en nem og hurtig løsning.

Mange vælger da også netop denne løsning, fordi det umiddelbart virker bekvemt og let. Du plukker blot en færdigpakket kurv fra hylden, som er fyldt med lækkerier eller delikatesser. Og måske er toppet op med nogle blomster. Og får den sendt til modtageren.

Det giver modtageren en gave, de kan spise og/eller drikke sig igennem. Derfor er gaven væk, når først alle lækkerierne er fortæret. Ikke engang ”kurven” har nogen blivende værdi. For i dag er den oftest af pap. Så i bedste fald kan den genbruges, hvis du en dag skal sammensætte din egen gavekurv til en fødselar.

Derfor er der mange, som føler, at gavekurve er et upersonligt og standardiseret valg.

Men det kan du nemt lave om på. Og det er her, vi kommer ind i billedet!

 

Få din gavekurv til at fremstå som en velovervejet gave

For med lidt research og omtanke kan du forholdsvist nemt få en gavekurv til at fremstå som en gennemtænkt og personlig hyldest. Og ikke bare en sidsteøjebliksløsning på niveau med at købe en buket blomster på tanken eller i supermarkedet på vej hen til festen.

Det er faktisk enklere, end du måske tror. Du skal bare følge den guide, du finder nedenfor. Så kan du forholdsvist nemt og enkelt transformere en almindelig gavekurv til et skræddersyet vidunder, der taler direkte til modtagerens hjerte og interesser.

Så følg med, og lad os vise dig, hvordan du gør din næste gavekurv til noget helt særligt.

Forskellige typer gavekurve

 

Sådan skyder du dig ind på en mere personlig, velvalgt gavekurv

Vil du gøre din gavekurv til en mere personlig og vedkommende gave, skal du tage dig tid til at sætte dig ind i modtagerens livsstil og præferencer. Er det et nært familiemedlem eller en god ven, kan du oftest bruge den viden, du allerede har om vedkommende. Men er det et mere fjernt familiemedlem eller en perifer relation, tager det straks lidt længere tid. Og kan måske ligefrem kræve lidt studier i felten.

Prøv f.eks. at:

 1. Tage udgangspunkt i anledningen – Første trin på rejsen mod den bedste gavekurv i gaveland handler om, hvilken anledning du giver gavekurven i. Er det til en rund fødselsdag, kan produkterne måske tilpasses til modtagerens sted i livet. Er det en svendegave, kan du rent faktisk finde gavekurve, som indeholder en metalfigur, som har relation til det fag, modtageren er udlært inden for. Og sådan kan du oftest finde gavekurve, der passer til den anledning, den skal bruges til.
 2. Undersøge modtagerens hobbies, interesser og livsstil. Er han eller hun en foodie, sportsentusiast, te-elsker eller måske en chokoladeaficionado? Eller er der en anden form for interesse, som du kan sammensætte eller udvælge gavekurvens indhold omkring?
 3. Snakke med modtagerens familie og venner – Kender du ikke specielt meget til modtageren, kan du også prøve at kontakte de eventuelle fælles bekendte I har, som enten er i familie eller venner med vedkommende. De vil oftest kunne give dig nogle spor, du kan gå efter, når du skal vælge indhold til gavekurven.
 4. Tjekke modtagerens sociale medieprofiler – Et kig på modtagerens profiler på de sociale medier kan også være med til at give inspiration til, hvad gavekurven skal indeholde. Deler de f.eks. kulinariske specialiteter, som de holder af? Eller har bestemte blomster og planter, de synes er særligt smukke? Eller er der noget helt tredje, som kan give dig inspiration til indholdet i gavekurven?
 5. Vælge et tema for kurven – Baseret på din viden om modtageren kan du bestemme dig for et tema for kurvens indhold. Ved at holde gaverne i kurven inden for et bestemt emne, virker det ikke som om, du har valgt en standardkurv. Så vælg et specifikt område, som du ved, vil vække glæde – det kunne være gourmetmad, wellness, en hobby, deres sport eller noget helt femte.
 6. Være opmærksom på modtagerens holdninger, allergier eller diætbegrænsninger – Vælger du en traditionel gavekurv med spiselig eller drikkeligt indhold? Så er det vigtigt at vide, om modtageren har specielle allergier eller sygdomme, som stiller særlige krav til vedkommendes diæt. Det kan også være, at modtageren har en trosretning, som udelukker bestemte fødevarer. Eller f.eks. ikke drikker alkohol.
 7. Tage sæsonen med i overvejelserne – Det er også en god ide at tilpasse kurvens indhold efter årstiden. For eksempel kan en sommerkurv indeholde lette snacks og drikke, mens en vinterkurv kan rumme varme drikke og mere fyldige delikatesser. Det er også med til at få gavekurven til at fremstå som et mere velovervejet og personligt valg.
 8. Tilføje praktiske og nyttige elementer – Giver leverandøren mulighed for det, så inkluder elementer i kurven, som modtageren faktisk kan bruge. Hvis det f.eks. er en kurv centreret omkring gourmet-te, så vedlæg et japansk tesæt eller en tekop med modtagerens navn på. Og er gavekurven til en foodie, så udvælg nogle eksklusive krydderiblandinger eller et praktisk køkkenredskab.
 9. Sørge for at indholdet er i orden – Det er også vigtigt, at der er noget eksklusivt eller ekstravagant over de produkter, du vælger at komme i kurven. På den måde virker det mere som om, du har givet dig tid til at sætte dig ind i modtageren og det, du har valgt at komme i kurven. Og kurven kommer ikke til at se og opleves som et hurtigt, billigt valg.
 10. Tænke på præsentationen – Præsentationen af gavekurven er afgørende. Så sørg for, at hvert produkt er smukt præsenteret og gavekurvens indhold er sikkert og overdådigt arrangeret. Husk også en smuk indpakning, som får gavekurven til at tage sig mere eksklusivt og elegant ud.
 11. Tænke miljøhensyn og genanvendelighed ind i gavekurven – Er det muligt, så tilkøb en ”rigtig” kurv, som modtageren kan genanvende, når indholdet er spist eller sat på plads. Og udvælg bæredygtige produkter i kurven. Det viser, at du har taget hensyn til miljøet – og den belastning, som modtageren lægger på det, når han eller hun fortærer eller anvender indholdet i kurven.
 12. Gøre indholdet i gavekurven nemt at bruge – Overvej, hvordan modtageren vil bruge indholdet. Er det let at åbne og nyde? Sørg for, at produkterne ikke kræver yderligere forberedelser eller specielle redskaber, som modtageren ikke har. Eller tilføj om muligt de nødvendige redskaber til formålet.
 13. Gøre indholdet mere personligt – Har du mulighed for at tilføje ekstra gaver til kurven? Så overvej at inkludere f.eks. en kuglepen, et personligt krus eller noget andet som du ved, modtageren vil værdsætte, hvor deres navn er indgraveret eller påtrykt. Eller erstat det traditionelle kort med en bog med billeder fra modtagerens liv eller jeres venskab, og top op med søde beskeder og hilsener. Det løfter gavekurven op over det ordinære og får den til at virke endnu mere personlig og vedkommende.
 14. Tænke over overrækkelsen – Vælger du en af de velkendte tjenester til at levere din gavekurv? Eller hyrer du f.eks. et syngende telegram, en klovn eller en sanger til at komme med gavekurven? Eller tropper du selv op på adressen for at overrække kurven? Har du ikke mulighed for det sidste, kan du prøve, om du kan overtale leverandøren til at printe en QR-kode med på til- og fra-kortet på kurven, som åbner en videohilsen fra dig, som modtageren kan se. Det er alt sammen måder, som gør din gavekurv til mere end bare et hurtigt valg – og en hurtig levering.
   

Følger du strategien ovenfor, er der meget større sandsynlighed for, at du får sammensat eller valgt en gavekurv, som modtageren bliver glad for. Og ikke føler sig spist af med en hurtig og nem løsning.

 

Gavekurv til ham og hende

Vælger du gavekurv baseret på modtagerens køn, er det vigtigt at gøre det med omtanke og sensitivitet. For i en tid, hvor kønsroller er i forandring, og mange er opmærksomme på kønslig forskelsbehandling, kan det være risikabelt at antage præferencer baseret alene på, om modtageren er mand eller kvinde.

I stedet bør du snarere tage højde for individets unikke syn på sit køn og den pågældendes livsstil. Frem for at falde i fælden med at vælge en gavekurv, som udtrykker et mere stereotypt syn på køn og kønsroller.

Men hvis du kender modtageren godt, kan du muligvis vælge en kurv, der matcher vedkommendes personlighed og præferencer uden nødvendigvis at lægge vægt på køn. Eller i hvert fald undgå at lægge ”forkert vægt” på kønnet.

Nedenfor følger fem forslag til gavekurve, der traditionelt er populære blandt mænd og kvinder. Men husk: Det bedste valg er altid at sammensætte gavekurven efter modtagerens personlige præferencer. Både for indholdet i kurven og synet på deres eget køn.

 

5 ideer til gavekurve til ham

Er du overbevist om, at modtageren associerer sig med det mandlige køn, kan du f.eks. overveje et af disse 5 temaer for din gavekurv til ham:

 • Gourmet og Grill: En kurv fyldt med premium BBQ-saucer, krydderier til grillet kød, og måske et sæt grillværktøj.
 • Sportsentusiasten: En kurv med ting relateret til hans yndlingssport, såsom golfbolde, håndklæde, eller en cap med favoritholdets logo.
 • Whisky-elskeren: En kurv med et udvalg af fine whiskyer, glas og måske en bog om whiskyens historie og fremstilling.
 • Tech-gadgets: En kurv med nyttige gadgets, såsom en smart oplader, multifunktionelle værktøjer, eller en højteknologisk lommelygte.
 • Luksuriøs afslapning: En kurv med elementer til afslapning som en kvalitetsplaid, gourmetkaffe og mørk chokolade.

Gavekurv til ham

 

5 ideer til gavekurve til hende

Til den, der føler sig som kvinde, kan et godt tema til en gavekurv til hende f.eks. være:

 • Spa og velvære: En kurv fyldt med luksuriøse hudplejeprodukter, æteriske olier, og bløde håndklæder til en hjemmespa-dag. Husk at tjekke hendes duft- og hudpræferencer.
 • Chokolade og vin: En kurv med udsøgte chokolader, en flaske god vin eller en mousserende vin til en hyggelig aften. Eller en dasedag på terrassen.
 • Hobby og kreativitet: En kurv med materialer til en kreativ hobby, såsom garn og strikkepinde, eller kvalitetsmaling og lærreder. Eller hvilken kreativ hobby, hun nu har.
 • Te-elskeren: En kurv med et udvalg af fine teer, en elegant tekande og nogle delikate tekopper. Eller et tesæt til den traditionelle japanske te ceremoni.
 • Bog- og læsekurven: En kurv med et par aktuelle romaner eller non-fiction bøger, måske kombineret med gourmetkaffe og fine småkager. Eller et praktisk læselys til at sætte på bogen.
   

Uanset hvilket tema du vælger for din gavekurv til ham eller hende, er det vigtigt, at du holder indholdet op mod modtagerens præference inden for det tema, kurven er opbygget omkring. Så husk at få tjekket op på hans præferencer for whisky, grillmetode og sport. Og hendes foretrukne valg af chokolade, hudplejeprodukter og te.

Gavekurve til hende

 

Lav din egen gavekurv

Vil du sikre dig, at din gavekurv kommer til at føles virkelig unik og skræddersyet specielt til modtageren? Så skal du lave din egen gavekurv, som bygger på den viden, du indhentede om modtageren i starten af denne guide. Og følge de fem tips som vi kommer med her, der viser dig, hvordan du kan arrangere og præsentere gaverne i kurven, så den bliver både mere tiltalende og mindeværdig:

 1. Vælg den rette kurv: Start med at finde en kurv, der passer til mængden af produkter, du skal have med i kurven. En kurv af god kvalitet ikke blot ser bedre ud, men kan også genbruges af modtageren, hvilket tilføjer en ekstra værdi. Vælg en neutral farve, som komplementerer indholdet. Og er der hank på kurven, skal du sikre dig, at den kan holde til vægten af indholdet.
 2. Brug fyld til at positionere indholdet: Før du lægger varerne i kurven, skal du fylde bunden med fyld som f.eks. krøllet eller fint strimlet papir. Det hjælper ikke kun med at stabilisere produkterne, men løfter også indholdet op, så det bliver mere synligt og tiltalende, når modtageren åbner kurven.
 3. Arranger produkterne strategisk: Placer større og højere elementer bagtil og mindre foran, så alt er synligt. Hvis der er produkter, der vejer mere, så sørg for at placere dem i bunden – og så vidt muligt midt i kurven. Derved undgår du, at kurven tipper, og at de lettere genstande bliver mast.
 4. Tilføj en visuel og farvemæssig balance: Spred farver og former jævnt i kurven for at skabe en harmonisk præsentation. Brug varierende højder og teksturer til at tilføje dybde og visuel fylde. Hvis kurven f.eks. indeholder både mad og non-food elementer, skal du sørge for at arrangere dem på en måde, så farverne komplementerer hinanden.
 5. Indpakning og dekoration: Når alle elementer er på plads, kan du drapere cellofan omkring kurven for at give det helt rigtige, professionelle look til din gavekurv. Vælg klar eller en let tonet cellofan, der ikke skjuler indholdet, og tilføjer den rigtige glansfulde finish. Bind cellofanen sammen øverst med et flot bånd eller en dekorativ snor. Tilføj en sløjfe eller en etiket med en personlig hilsen for at fuldende looket.
   

Ved at følge disse tips sikrer du, at din gavekurv ikke kun vil glæde modtageren med sit indhold, men også med sin skønhed og stilfulde præsentation. Det viser en ekstra grad af omtanke og indsats, som helt sikkert vil blive værdsat – når først modtageren finder ud af, at du selv har sammensat og pakket kurven. Hvis du ellers har gjort dig umage, og kan overbevise ham eller hende om, at det er dig selv, der har pakket kurven.

 

Så skal du ud på gavekurvsjagt

Når du har læst denne guide, skulle du gerne være klædt bedre på til at vælge eller sammensætte en gavekurv, der ikke bare er personlig og betænksom. Men som også viser din evne til at vælge noget, der virkelig passer til modtagerens præferencer og livsstil.

Husk, at det handler om mere end blot at fylde en kurv. Det handler om at sende et budskab om omsorg og forståelse gennem dit valg af produkter og præsentationen af dem. Og får modtageren til at føle, at du ser ham eller hende, som det hele, unikke menneske, de er.

I guiden har vi givet dig strategier til at undersøge og tilpasse indholdet, ideer til arrangement og præsentation, og ikke mindst, hvordan du kan sikre, at kurven afspejler både din og modtagerens stil og værdier.

Så nu er det tid til at bruge din nye viden i praksis.

Vil du gerne have mere inspiration og få forslag til helt specifikke gavekurve, der kan opfylde ethvert behov og enhver smag? Så vend tilbage til produktoversigten øverst på siden. Her finder du et bredt udvalg af gavekurve fra udvalgte, danske leverandører, som tilbyder gavekurve der er lidt ud over det sædvanlige.

Så tag et kig, og lad kreativiteten guide dig til at sammensætte noget unikt og personligt, der med sikkerhed vil bringe glæde.