Plakater

Plakater er en gaveide som giver masser af mulighed for at skabe personlige plakater. Eller vælge populære motiver på plakaten, som passer perfekt til den person, som skal have den i gave. Se de mange forskellige gavemuligheder med plakater i oversigten nedenfor, og få mere inspiration i guiden til at vælge plakatgaver lige under oversigten.

Pris - slider
Pris - inputs
DKK
DKK
Stjernehimmel plakater

Stjernehimmel plakat 42x60 cm (A2)

Stjernehimmel plakater

Dobbelt stjernehimmel Tavle A3 (30x42 cm)

Stjernehimmel plakater

Fuld side stjernehimmel 21x30cm (A4)

Stjernehimmel plakater

Stjerne himmel med former 21x30cm (A4)

Stjernehimmel plakater

Stjernehimmel med bykort 21x30cm (A4)

Stjernehimmel plakater

Trippel stjernehimmel Liggende 21x30 cm (A4)

Stjernehimmel plakater

Footprint stjernehimmel dobbelt Liggende 2...

Stjernehimmel plakater

Stjernehimmel med foto Liggende 21x30 cm (A4)

Stjernehimmel plakater

Footprint stjernehimmel 21x30cm (A4)

Stjernehimmel plakater

Fødselsstjernehimmel med foto Liggende 21x...

Henter...

Mere inspiration til valg af plakater

Plakater er ikke længere noget, der kun er hipt at give til ungdomsværelset. For i dag giver digital tryk og indramning et hav af muligheder for at skabe personlige plakater med en finish, der gør det umuligt at se, at der bare er tale om et billede, der er trykt på noget papir eller et lærred.

Blandt nogle af de mest populære plakater på markedet kan nævnes:

 • Stjernehimmel plakater med f.eks. et stjernekort over modtagerens stjernetegn, eller stjernebilledet af en bestemt dato og sted.
 • Plakater med klassiske malerier som f.eks. Monets mange billeder af åkander.
 • Plakater med håndværkerslang inden for forskellig håndværk som f.eks. tømrerfaget.
 • Plakater med bykort over den by eller egn, som modtageren bor i, eller kommer fra.
 • Plakater med dialekter som dem, modtageren taler, eller de taler der, hvor de er flyttet hen.
 • Plakater med ordsprog og andre gamle talemåder – som modtageren måske ofte bruger.
 • Personlige plakater med billeder, tekster og tegninger, der har en særlig betydning for modtageren.

 

Hvordan vælger du den rigtige plakat som gave?

At vælge den perfekte plakat som gave kræver ofte lidt mere eftertanke og opmærksomhed på detaljerne, end du forventer. For medmindre du falder over en plakat, du bare ved, er den helt rigtige gave til modtageren, er du oftest nødt til at undersøge nedenstående detaljer, før du kan finde den helt rigtige plakat:

 1. Kend modtagerens smag – Start med at tænke over modtagerens personlige smag og interesser. Overvej, hvilke temaer, farver eller genrer der kunne appellere til dem. Er de til abstrakt kunst, naturfotografier, eller måske vintage filmplakater? Eller er der bestemte serier, bøger eller fagområder, de interesserer sig for?
 2. Overvej plakatens placering – Det kan også være en god ide at tænke over, hvor plakaten skal hænge. Det kan hjælpe dig med at beslutte plakatens størrelse og farvetema, så den passer ind i rummets eksisterende dekoration. Eller f.eks. vælge en plakat med en velkomsthilsen, hvis den skal hænge i entreen. Eller en god leveregel, hvis den skal hænge i stuen eller køkkenet.
 3. Vælg et meningsfuldt tema – Vælg en plakat, der har en særlig betydning for modtageren. Det kunne være en plakat fra en by, de elsker, et kunstværk relateret til en af deres hobbyer, eller noget der afspejler en intern joke mellem jer, eller bringer gode minder frem.
 4. Kvalitet frem for pris – Prioriter kvaliteten af trykket og papiret. En højkvalitets plakat vil ikke bare se bedre ud, den vil også holde længere. Og hvem siger at en plakat skal være trykt på papir? I dag kan du få plakater trykt på lærred til yderst overkommelige priser.
 5. Rammen gør forskellen – Overvej om plakaten skal leveres indrammet – eventuelt med glas foran selve plakaten. En smuk ramme kan forvandle plakaten fra en simpel gave til et luksuriøst kunstværk, og gør det meget nemmere for modtageren at få den hængt op med det samme.
 6. Personaliser din gave – Find ud af, om du vil tilføje en personlig besked til en eksisterende plakat. Eller du ønsker at skabe din helt egen, skræddersyede plakat med motiver, budskaber eller symboler, som har en helt speciel betydning for modtageren. Eller jeres relation.
 7. Tænk på bæredygtighed – Vælg en plakat fra en producent, der bruger miljøvenlige materialer og produktionsprocesser. Og som ikke bor langt væk, så transporten ikke belaster miljøet unødvendigt. Det tilføjer et element af ansvarlighed til din gave, som modtageren vil værdsætte.
 8. Giv den totale valgfrihed – Hvis du er usikker på, hvilken plakat som er den helt rigtige, kan du overveje give et gavekort til en plakatshop. Dette giver modtageren friheden til selv at vælge en blandt de mest populære plakater, der passer til deres smag og hjem. Eller skabe deres egen personlig plakat.

 

Hvordan finder du frem til den bedste personlige plakat?

Med moderne digitaltryk har du uanede muligheder for at skabe personlige plakater til modtageren, som går rent ind, skaber glæde, og får modtageren til at føle sig set. Men hvordan sikrer du dig, at du får valgt det helt rigtige motiv, den rigtige tekst eller den rigtige symbolik, som rammer plet hos den, der modtager gaven?

Her er nogle ideer og metoder til at skabe en personlig plakat, der går rent ind:

 

Find den rigtige vinkel

Start med at identificere den vinkel og de elementer, som skal være med til at gøre plakaten personlig. Overvej f.eks.:

 • Interesser og passioner: Hvad brænder modtageren for? Musik, kunst, natur, sport eller faglighed?
 • Personlige milepæle: Er der nylige begivenheder eller milepæle i modtagerens liv, som plakaten kan fejre eller gøres til et minde om?
 • Fælles minder: Har I fælles oplevelser sammen, som kan omsættes til et visuelt udtryk, der er en plakat værdig?
 • Inspirerende citater: Er der særlige ordsprog, leveregler eller citater, der har en særlig betydning for modtageren?

Mand researcher den rette plakat

 

Spørg modtageren, uden de optager det

Er du stadig helt på bar bund, kan du jo starte en hyggelig samtale, som tilfældigvis bevæger sig ind på nogle emner, der giver dig input til, hvilken plakat du skal vælge. Forsøg dig f.eks. med:

 • “Hvad er dit yndlingscitat, og hvorfor?”
 • “Hvis du skulle vælge et billede, der bedst beskriver din perfekte dag, hvad ville det så være?”
 • “Hvilket sted i verden betyder mest for dig?”

 

Brug de sociale medier som inspirationskilde

Undersøg modtagerens sociale medieprofiler for at finde billeder, citater eller temaer, de ofte deler eller kommenterer på. Det kan give en god indikation om, hvad der betyder noget for dem. Eller tjek om der er særlige grupper de er med i, du kan hente inspiration fra til plakatens motiv.

 

Tilpasning og design

Når du har samlet nok inspiration, er det tid til at overveje designet mere ned i detaljen:

 • Farver: Vælg farver, som afspejler modtagerens personlighed eller passer ind i hans eller hendes hjem.
 • Typografi: Skrifttypen bør passe til budskabet – fra elegante, klassiske skrifttyper til ordsprog og vendinger til de avantgarde eller krøllede bogstaver til mere personlige budskaber.
 • Layout: Overvej om plakaten skal være minimalistisk, fyldt med detaljer, eller måske bestå af en collage af flere elementer – som f.eks. billeder, landkort og budskaber sat flot og kunstfærdigt op.

 

Brug en digital værktøjskasse

Det er de færreste leverandører af plakater, som tilbyder et digitalt værktøj til at skabe din personlige plakat med. Heldigvis findes der masser af andre online designværktøjer som f.eks. Canva, Adobe Spark eller Piktochart, der tilbyder skabeloner og lettilgængelige designelementer til at skabe din personlige plakat.

De forskellige platforme er brugervenlige, og kræver ikke forudgående designfærdigheder, fordi skabelonerne er skabt af professionelle designere. Samtidig kan du nemt eksportere den færdig plakat som en pdf-fil i den rigtige størrelse, der er lige til at sende til tryk hos leverandøren af plakaten.

 

Lav et realiltytjek hos vennerne

Inden du bestiller den endelige plakat, kan det være en god idé at dele designet med en person eller nogle personer, som kender modtageren godt. De kan give dig værdifuldt feedback og måske endda ideer til sidste øjebliks tilpasninger, der gør den personlige plakat helt perfekt.

 

Gør overrækkelsen til en event i sig selv

At give en plakat i gave kan være en unik og mindeværdig oplevelse, især hvis du gør det på en overraskende og kreativ måde. Overvej f.eks.:

 

En personlig galleriaften

Organisér en “privat fernisering” hjemme i modtagerens hjem. Hæng plakaten op, eller stil den i et staffeli med et tæppe over. Indram seancen med lidt musik, en lille snack eller et glas vin, og afslør så plakaten som eventens højdepunkt. Det tilføjer en følelse af ceremoni og betydning til gaveoverrækkelsen.

 

Som en del af noget helt andet

Inkluder plakaten som en del af en planlagt aktivitet, der passer til temaet for plakaten. For eksempel, hvis plakaten er et motiv fra en berømt film, kan du arrangere en filmaften med visning af netop den film. Efter filmen kan du så afsløre plakaten som en gave.

Eller hvis plakaten er mere kunstnerisk, kunne I besøge en kunstudstilling sammen, hvorefter du afslører plakaten som din egen tilføjelse til modtagerens kunstsamling. Eventuelt hængt op på kunstmuseet, hvis det er noget, du kan overtale dem til.

 

En gave i en gave

Pak plakaten ind i en større, mere forvirrende emballage eller blandt flere andre små gaver. Det kunne være indeni en stor kasse fyldt med balloner eller konfetti. Modtageren vil ikke forvente at finde en plakat blandt alle de elementer, hvilket gør gaven endnu mere overraskende.

Plakat som gave

 

Er du klar til at finde den perfekte plakat at give i gave?

Så at finde den perfekte plakat at give i gave handler i høj grad om at forstå modtagerens smag og interesser. Og den fysiske gave kan toppes op med en unik og overraskende måde at overrække den på.

På den måde bliver din gave ikke bare en tilfældig plakat, du har valgt hurtigt på en webshop på nettet. Den bliver en meningsfuld gestus, der reflekterer omtanke for og indsigt i modtageren.

Har du brug for endnu mere inspiration til plakatgaver? Eller behov for at se konkrete eksempler på, hvordan du kan gøre dem personlige og mindeværdige? Så rul op til toppen af siden. Her finder du et væld af ideer og kreative tilgange fra udvalgte leverandører af plakater, der kan hjælpe dig med at finde den perfekte plakat til enhver lejlighed.