Spaophold

Spaophold er lige så gode gaver til hende som ham. Spørgsmålet er bare, hvilken type ophold der er det rigtige. For der findes mange forskellige former for og længder på ophold. Lige fra dedikerede spa-resorts hvor du kan opholde dig i flere dage og til spasteder, som tilbyder behandlinger på timebasis lige som hos en skønhedsklinik. Se de mange forskellige gaveideer til spaophold herunder, og læs mere efter oversigten om, hvordan du finder den helt rigtige spa-oplevelsesgave.

Pris - slider
Pris - inputs
DKK
DKK
Spaophold

Afternoon Pool Club Stay at Marienlyst Str...

Spaophold

Late Night Pool Club Stay at Marienlyst St...

Spaophold

Rooftop Deluxe spaophold på Hotel Skansen

Spaophold

Spaophold hos Hotel BramslevGaard

Spaophold

Spaophold i HimmerLand

Spaophold

Spaophold på Falkenberg Strandbad

Spaophold

Spaophold på Fjordgaarden

Spaophold

Spaophold på Hotel Budersand

Spaophold

Spaophold på Hotel Skansen

Spaophold

Spaophold på Hotel Thinggaard

Spaophold

Spaophold på Jacy'z

Spaophold

Spaophold på Torekov Hotell

Spaophold

Spaophold på Ystad Saltsjöbad

Spaophold

Sunrise Pool Club Stay at Marienlyst Stran...

Spaophold

2-dages spaophold på Fjordgaarden

Henter...

Guiden til at finde det perfekte spaophold at give i gave

Er du på jagt efter den ideelle gave, der kan forkæle én, du holder af?

Så er et spaophold en fantastisk måde at vise vedkommende din påskønnelse på. Uanset om det drejer sig om et længerevarende ophold på et luksuriøst spa-resort eller en enkeltstående spabehandling på et lokalt spasted.

Men som altid er den største udfordring altid at vælge det rigtige spaophold. For vælger du en behandlingstype, der virker foryngende, kan modtageren jo tage det som et tegn på, at de virker gamle på dig. Samtidig kan sådan noget som f.eks. massage virke grænseoverskridende på nogen, fordi de skal være sammen med og blive berørt af vildt fremmede mennesker uden stort set noget som helst tøj på kroppen.

Derfor kræver det rigtige valg af spaophold, at du tager højde for modtagerens personlige præferencer, komfortniveau og eventuelle specifikke ønsker til spaoplevelsen.

 

Hvad bør du overveje, når du skal vælge et spaophold?

At finde den perfekte spabehandling til én, du holder af, kræver lidt detektivarbejde og en pæn portion omtanke. For en spabehandling er for de fleste en yderst personlig oplevelse, som kommer virkelig tæt på, og tit udfordrer deres grænser for intimitet og blufærdighed. Og måske også kan give helbredsmæssige udfordringer.

Derfor er det vigtigt, at du går målrettet og struktureret til værks, når du skal finde den rigtige oplevelsesgave til et spaophold. F.eks. ved at følge denne guide:

 

Trin 1: Vurder modtagerens komfortniveau

Et spaophold med f.eks. massage kommer helt tæt på, og kan nemt overskride folks grænser. Men er du smart, kan du forholdsvist nemt detektere, om det har begrænsende effekt på, hvilken spabehandling du skal give i gave:

 • Læg mærke til modtagerens stil: En persons påklædning kan give dig indsigt i deres komfortniveau. Er de mere konservative, eller er de afslappede og casual? Dette kan indikere deres præferencer for, hvor “afslørende” og ”intim” en spabehandling de vil være trygge ved.
 • Diskret dialog: Kom med en indirekte henvisning til den spaoplevelse, du overvejer at give i gave til dem, og læg mærke til deres reaktion. F.eks. under påskud af, at du har overvejet netop denne type spaophold. Virker de begejstrede ved tanken om massage, eller virker de mere tiltrukne af mindre personlige behandlinger som f.eks. en ansigtsbehandling?
 • Forhør dig hos nære venner eller partnere: Hvis det er muligt, så spørg nogen, der står modtageren nær, for at finde frem til, om der er bestemte behandlinger på spaophold, de har nydt før. Eller om der er noget, de ikke ville bryde sig om.

 

Trin 2: Overvej behandlingens varighed

Den rigtige varighed på et spaophold er vigtigt for, om gaven bliver udnyttet – eller bare bliver liggende i skuffen eller givet videre til nogle andre.

 • Tidsbudget: Find ud af, hvor meget tid modtageren realistisk set kan sætte af til deres spaophold. Er det nogle få timer, en eftermiddag, en hel dag eller måske endda en weekend? Eller kunne det være en feriedestination, f.eks. på et kurhotel?
 • Match behandlingen med tiden: Vælg en behandling, der passer ind i dette tidsrum. Et heldags spaophold giver tid til flere behandlinger og mulighed for at stresse af, mens en enkelt ansigtsbehandling eller massage på et lokalt spasted er perfekt til den, der har kalenderen tæt booket.

 

Trin 3: Tag hensyn til beliggenheden

Spaopholdets beliggenhed handler både om, hvor lang tid det tager at rejse derhen, og hvilke muligheder for afslapning og ro, spastedet giver modtageren af din oplevelsesgave.

 • Nærhed versus afsondrethed: Beslut om spaopholdet skal ligge tæt på hjemmet for bekvemmelighedens og tidens skyld, eller om en mere afsides beliggenhed ville give modtageren nogle kvaliteter, som de vil værdsætte.
 • Transportmuligheder: Har modtageren egen bil, eller skal de ud at leje en bil, eller finde nogen at køre med. Eller er offentlig transport deres eneste mulighed, når først de skal længere væk, end de kan gå eller cykle?
 • Undersøg mulighederne: Lav en lille research for at finde spaophold, der opfylder modtagerens kriterier til afstand. Tjek f.eks. afstanden til de enkelte spasteder på et kort, og lav en rutevejledning fra modtagerens adresse, for at få et indtryk af tidsforbruget.

 

Trin 4: Tilpas oplevelsen

Hvilke behandlinger og oplevelser skal du vælge til modtageren på hans eller hendes spaophold?

 • Personlige præferencer: Tjek op på de eventuelle personlige præferencer, du fandt frem til i trin 1, og se hvilke behandlinger på det valgte spaophold, der matcher disse.
 • Tilføj et ekstra touch: Overvej at inkludere en ekstra lille gestus som en del af modtagerens spaoplevelse. F.eks. et produkt, de kan tage med hjem, en god frokost eller en flaske velkomst-champagne.

 

Trin 5: Gør booking og overrækkelsen nem

Ved at give et spaophold i form af et oplevelsesgavekort, får du noget mere håndgribeligt, du kan overrække modtageren. Samtidig får modtageren en større fleksibilitet til at udnytte gaven.

 • Fleksibilitet: Enten kan du give et oplevelsesgavekort til en konkret spabehandling – eller til et bestemt spasted, hvor modtageren så selv kan vælge behandlingen. Jo mere fleksibel, jo nemmere er det for modtageren at tilpasse spaopholdet til deres præferencer. Og jo større er sandsynligheden for, at de få gaven brugt.
 • Gaveoverrækkelsen: Pak gavekortet smukt ind, og inkluder måske en lille brochure eller et kort fra spaen for at opbygge forventningens glæde. Eller top gaven op med en bikini, et par badebukser eller noget helt tredje, som de kan få brug for under spaopholdet.

 

Hvilke former for behandlinger kan du få på et spaophold?

Uanset om du vælger et spaophold på flere dage eller en enkelt behandling på et spasted, er det vigtigste element oftest, hvilken eller hvilke behandlinger oplevelsesgaven indeholder.

Her kan du vælge mellem et hav af – både velkendte og mindre kendte – behandlingsformer, som udnytter det ”våde element” ved et spaophold mere eller mindre. Overvej f.eks.:

 1. Klassisk massage – løsner op for muskler og scener, og skaber en afslappende, stressreducering oplevelse, der samtidig er med til at forbedre blodcirkulationen. Selve massagen foregår ved at massøren stryger, ælter og laver cirkulære bevægelser på hudens øverste muskellag – oftest med brug af massageolie for ikke at beskadige huden.
 2. Hot stone massage – foregår ved at der placeres eller flyttes af opvarmede, glatte sten rundt på bestemte punkter på kroppen. Det hjælper med til at løsne stramme muskler, lindre smerter og forbedre blodgennemstrømningen i de behandlede områder.
 3. Aromaterapi massage – Kombinerer blid massage med brugen af æteriske olier valgt ud fra deres specifikke helbredende egenskaber. Behandlingen forbedrer det generelle velvære, reducerer stress, og har en balancerende effekt på både krop og sind.
 4. Shiatsu massage – Er en form for japansk kropsterapi, der involverer tryk med fingre, tommelfingre og håndflader på kroppens mange akupunktur- og akupressurpunkter. Behandlingen stimulerer kroppens immunforsvar, de naturlige helbredelseskræfter, forbedrer energiflowet og lindrer spændinger i kroppen.
 5. Refleksologi – Bruger tryk på specifikke punkter som fødder, hænder eller ører, der korresponderer med bestemte kropsdele. Behandlingen fremmer afslapning, forbedrer blodcirkulationen og støtter op om kroppens muligheder for at balancere sig selv.
 6. Ansigtsbehandling – Er en dybdegående hudplejebehandling, der inkluderer damp, eksfoliering, udrensning, ansigtsmasker og massage af ansigtet. Behandlingen giver huden en sundere glød, renser porerne, og forbedrer hudens tekstur og elasticitet.
 7. Body scrub – Er en behandlingsform, der anvender et groft materiale som f.eks. salt, sukker eller kaffegrums blandet med en form for massageolie og aromatiske æteriske olier til at eksfoliere huden. Derved fjernes døde hudceller, ligesom behandlingen fremmer cellefornyelsen i huden og gør den mere blød og glat.
 8. Mudderbad – Et bad, hvor kroppen bliver dækket af mineralrige mudderblandinger med ler eller algeekstrakter. Behandlingen afgifter huden, forbedrer dens kvalitet og lindrer muskelsmerter og ledsmerter.
 9. Hydroterapi – Anvender vand ved forskellige temperaturer og former (som f.eks. dampbade, jacuzzi, varme/kolde bade) til terapeutiske formål. Effekten af behandlingen stimulerer immunsystemet, forbedrer blodomløbet, lindrer muskelspændinger og får dig til at slappe mere af.
 10. Thalassoterapi – Er en behandling med et miks af havvand, alger, havsalt og marineler, som er med til at stimulere blodcirkulationen, hjælper med hudproblemer og giver en dyb, behagelig afslappende effekt.

Forskellige former for massager og mindfulness

 

Er du klar til at vælge det rigtige spaophold i gave til ham eller hende

At give et spaophold i gave er en vidunderlig måde at vise nogen, at du værdsætter dem og ønsker dem velvære og afslapning. Det er en gave, du kan give til både ham og hende, der ikke kun skaber nydelse i øjeblikket, men som også tilbyder langvarige fordele for både krop og sjæl.

Ved omhyggeligt at overveje modtagerens personlige præferencer og behov, kan du skabe en oplevelsesgave, der bliver husket og værdsat i lang tid fremover. Husk, at det ikke kun er selve behandlingerne, der gør spaopholdet specielt, men også omtanken og kærligheden bag din gave.

Har du brug for mere inspiration? Eller vil du bare have et bedre overblik over mulighederne for at give en oplevelsesgave til et spaophold? Så tag turen tilbage til oversigten øverst på siden, og bestil hos nogle af Danmarks mest respekterede udbydere af oplevelsesgaver og spasteder.