Natur oplevelser

Naturoplevelser spænder bredt over alt lige fra glamping og vandreture til ballonflyvning og bålmad lavet af en gourmetkok med naturens råvarer. De kan allesammen fås som oplevelsesgaver. Se det store udvalg af natur-oplevelsesgaver i oversigten her på siden, og læs mere om, hvordan du finder ud af, hvilken naturoplevelse der er den rigtige gave til ham eller hende, du vil glæde med en oplevelse i naturen.

Pris - slider
Pris - inputs
DKK
DKK
No data was found

Sådan finder du den perfekte naturoplevelse at give i gave

De fleste af os har prøvet at have en naturoplevelse ud over det sædvanlige, som vi husker enten på grund af en storslået udsigt eller en oplevelse i naturen, som rørte et eller andet i os. Så hvad er vel mere oplagt end at give en sådan oplevelse videre til andre.

Den mulighed har du med det brede udvalg af oplevelsesgaver til naturoplevelser, som du finder i oversigten ovenfor. Her er alt lige fra private sejlture rundt langs de smukkeste dele af den danske kyst over luksuriøs glamping i naturskønne omgivelser og til ballonflyvninger og vandreture – sidstnævnte eventuelt ilagt et kulinarisk islæt eller en afsluttende middag med vildmarksmad tilberedt over bål af en gourmetkok.

Udfordringen er at finde frem til, hvilken naturoplevelse, der er det rigtige valg at give i gave til ham eller hende, du gerne vil sende ud for at opleve naturen. For nogen har måske højdeskræk og vil blive rigtig ked af en ballontur eller rappelling fra en høj klint. Eller bliver let søsyge. Og andre kan ikke forestille sig at skulle lave mad ude i naturen med både jord, myrer og andre uhumskheder tæt på råvarerne.

 

Hvordan finder du frem til folks præferencer for naturoplevelser

Når du skal finde den perfekte naturoplevelse at give som gave, er det afgørende at kende modtagerens præferencer og eventuelle begrænsninger, så du er sikker på, din gave bliver en positiv og mindeværdig oplevelse.

Det kan kræve et lidt større detektivarbejde, som f.eks. kan omfatte disse punkter:

 

Husk tilbage på tidligere naturoplevelser med vedkommende

Har du tidligere været ude i naturen sammen med den person, du overvejer at give et oplevelsesgavekort til en naturoplevelse? Eller været i andre situationer, der kan minde om den naturoplevelse, du overvejer at give vedkommende. F.eks. på et højt sted.

Var der noget i de situationer, som kunne indikere at vedkommende f.eks. havde højdeskræk, var bange for at få noget ”ulækkert” i munden, eller ikke brød sig om at gå i højt græs, fordi de var bange for flåter?

 

Spørg venner og familie

Du kan også spørge i personens omgangskreds, om de kender noget til vedkommendes forhold til naturen. Og f.eks. til aktiviteter som sejlads, flyvning og at lave mad i naturen. Forhør dig også gerne om venner og families indtryk af, hvor villig personen er til at bryde ud af sin komfortzone. Det er særligt vigtigt, hvis du overvejer en naturoplevelse som f.eks. ballonflyvning eller rappelling, der kan være grænseoverskridende for mange mennesker.

 

Se, lyt og lær

Ofte kan du afkode meget om en persons præferencer og begrænsninger gennem observation og aktiv lytning. Særligt hvis du er sammen med vedkommende ude i naturen. Lyt f.eks. efter:

  • Kommentarer om natur, dyreliv eller aktiviteter under ture eller sociale sammenkomster i naturen.
  • Eventuelle udtalelser om frygt eller ubehag, som kan indikere fobier, vedkommende risikerer at møde på den type naturoplevelse, du har i tankerne.
  • Se godt efter, hvordan personen reagerer, hvis I skal røre ved eller have noget i hænderne, mens i befinder jer ude i naturen.

 

Tjek modtagerens sociale medier

Sociale medier kan give et indblik i modtagerens interesser og eventuelle fobier. Kig efter billeder eller opslag relateret til natur og udendørs aktiviteter. Eller andre situationer, der kan minde om den naturoplevelse, du har i tankerne. Det kan give dig et hint om, hvad de nyder, og hvad de muligvis gerne vil undgå.

Se også på de naturbilleder, vedkommende eventuelt deler. Hvad er der på dem? Smukke landskaber og solnedgange. Eller billeder at dyr, dyrebørn eller særlige naturområder?

 

Se på personens fysik og formniveau

Virker personen som en, der ikke har noget imod at skulle ud at gå en længere strækning. Eller som nemt vil kunne f.eks. klatre i træer eller springe hen over et vandløb? Eller har vedkommende fysiske begrænsninger, som vil gøre den slags aktiviteter sværere at udføre, end godt er? Eller måske helt umuliggør dem.

 

Tag en snak om naturen

Giver de indledende undersøgelser dig ikke fuldstændig vished om, hvorvidt din oplevelsesgave er en god ide? Så prøv at starte en afslappet samtale med modtageren om deres tidligere naturoplevelser, og hør ind til, om der er nogen naturaktiviteter, de har drømt om at prøve.

For at holde gaven som en overraskelse, skal du sørge for at bruge indirekte spørgsmål, når du forsøger at afdække vedkommendes præferencer. Du kan også bruge såkaldt elicitation. Det er en metode, hvor du indhenter information uden at stille et eneste spørgsmål. F.eks. ved at fortælle, at du er rigtig glad for den slags naturoplevelser, som du påtænker at give vedkommende som en oplevelsesgave – eller synes de er en udfordring. Og så høre, hvad personen siger til det.

En snak om naturen

 

Overvej en sikkerhedsventil

Selv om du har samlet en masse information ind om vedkommende, er det ikke altid sikkert, at du kan få et helt endegyldigt og klart svar.

Så er du stadig lidt i tvivl, når du skal vælge en naturoplevelse til vedkommende, kan du overveje at lægge en sikkerhedsventil ind i din gave. Det kan være i form af, at vedkommende kan få lov til at vælge en anden oplevelsesgave i stedet for naturoplevelsen. Eller at du har forhørt dig hos udbyderen af naturoplevelsen, om der er mulighed for at deltageren kan fravælge den aktivitet, du er i tvivl om, hvorvidt han eller hun vil bryde sig om.

 

Tillægsgaver som gør naturoplevelser til en større succes

Når du giver en naturoplevelse som gave, kan du med fordel inkludere nogle praktiske tillægsgaver, der gør turen mere behagelig for modtageren. Den slags ”ekstragaver” kan både tilføje et humoristisk indslag, og samtidig være det som gør, at modtageren bliver tryg ved dit oplevelsesgavekort.

F.eks. kan du overveje at inkludere:

  • Myggebalsam – For at sikre, at myg og andre insekter ikke ødelægger oplevelsen, er myggebalsam en uundværlig rejsefælle. Vælg en variant, der er effektiv, men skånsom mod huden, og som kan bruges i forskellige naturtyper.
  • Pandelampe – En pandelampe er ikke kun praktisk, når mørket falder på, men også hvis modtageren skal udforske huler eller bevæge sig på mindre belyste stier. Den sørger for lys, samtidig med at hænderne forbliver frie, så han eller hun kan tage fra, hvis de falder i mørket.
  • Vandtæt rygsæk eller pose – For at holde værdigenstande og proviant tørre under eventyr i naturen er en vandtæt rygsæk eller pose essentiel. Den beskytter mod pludselige regnskyl og kan også bruges til at opbevare ekstra tøj til turen.
  • Solcreme – Solcreme er afgørende for at beskytte huden mod skadelige UV-stråler, især i åbne landskaber eller på eller ved vandet. Vælg en vandfast variant med høj solfaktor for optimal beskyttelse.
  • Termokop eller vandflaske – En termokop eller en genanvendelig vandflaske er ideel til at holde drikkevarer varme eller kolde. Det er både praktisk og miljøvenligt, og sikrer, at modtageren altid har adgang til væske.
  • Førstehjælpskit – Et lille førstehjælpskit kan være afgørende, hvis uheldet er ude. Det bør indeholde plaster, antiseptiske klude, bandager og måske endda en flåttang.
  • Et multitool – Et lomme- eller multitool, som f.eks. en Schweitzerkniv, kan være uundværligt i mange situationer, og tilføjer et element af forberedelse og sikkerhed til enhver tur i det fri.
  • Sidde- eller liggeunderlag – Et let og transportabelt sidde- eller liggeunderlag gør pauser under vandreturen mere komfortable, især i fugtige eller kolde omgivelser. Det er også perfekt, hvis modtageren synes nærkontakt med natur, jord og fauna er ulækkert.
  • Guidebog eller app – En guidebog eller en app, der beskriver lokale planter, dyreliv eller vandreruter, kan gøre oplevelsen mere lærerig og interessant.
     

Ved at inkludere disse praktiske genstande sammen med gavekortet til en naturoplevelse, viser du ikke kun omtanke for modtagerens komfort og velbefindende, men hjælper også med at sikre, at oplevelsen bliver så positiv og mindeværdig som muligt.

Tillægsgaver som gør naturoplevelser til en større succes

 

Humoristiske tillægsgaver til naturoplevelser

Vurderer du omvendt, at vedkommende er fuldstændig cool med den naturoplevelse, du giver i gave, kan du selvfølgelig også tilføje mere humoristiske gaver som brækposer, voksenbleer eller gummihandsker.

Eller hvad med en:

  • Myggefløjte – En fløjte præsenteret som en “myggeafskrækkende fløjte” kan være en sjov lille gadget. Inkluder en brugsanvisning med skøre og opdigtede trin til, hvordan modtageren bruger fløjten for at “kommunikere” med myggene og bede dem om at holde sig væk.
  • Plastikedderkopper – Mistænker du modtageren for at være bange for edderkopper, kan du overveje en pakke med uskadelige, falske plastikedderkopper og lægge en seddel ved med teksten: “Trænings-edderkopper som kan styrke din modstandskraft i naturen!
  • Gourmet-dåsemad – Til dem, der ikke kan forestille sig, at skulle tilberede eller spise mad i det fri, kunne en sjov dåsemad med etiketten “Gourmet Overlevelsesmad” være et humoristisk anerkendelse af deres bekymringer.
  • Fobi-spray – Ved du, at modtageren har fobier mod andre, måske lige større dyr eller særlige ting i naturen, som de risikerer at møde under deres naturoplevelse? Så giv en sprayflaske fyldt med vand og mærket med overdrevne advarsler og brugsanvisninger til, hvordan de bruger sprayen mod de dyr eller andre ting, de er bekymrede for at møde i naturen.

 

Stadig i tvivl om, hvilke naturoplevelser der er de rigtige at give i gave?

Har ovenstående ikke gjort dig helt sikker på, hvilke naturoplevelser der er de rigtige at vælge et oplevelsesgavekort til for ham eller hende, du vil sende ud i naturen? Eller har du bare brug for et overblik over mulighederne?

Så rul tilbage til oversigten over spændende naturoplevelser øverst på siden. Her finder du oplevelsesgavekort fra udvalgte danske udbydere af naturoplevelser, som har fået masser af gode og begejstrede anmeldelser fra dem, som har prøvet dem.

Så rul op, find den rigtige naturoplevelse at give i gave til ham eller hende – og glæd dig til at høre om turen. Hvis du da ikke selv skal med.